پرش به محتوای اصلی

۵ ابزار شاخص برای بهینه سازی کامپیوتر ویندوزی

اگر کامپیوتر ویندوزی شما هم کند شده و نیاز به پاک کردن فایل‌های اضافه و بهینه سازی آن دارید، می‌توانید یکی از این ۵ ابزار را امتحان کنید تا عمکلرد سیستم خود را به‌طرز چشمگیری افزایش دهد.

شاید شما هم جزو افرادی باشید که احساس می‌کنید ویندوز شما کند شده است اما الزاما نیازی به تعویض ویندوز یا حتی دستگاه خود ندارید بلکه خیلی اوقات، اجرای یک نرم‌افزار بهینه‌سازی هم می‌تواند مشکلات را برطرف کند.

حتی اگر ویندوز شما در حال حاضر خوب کار می‌کند، این نرم‌افزارها می‌توانند فایل‌های موقت را پاک و به بهینه‌سازی تنظیمات کلی سیستم کمک کنند تا از کند شدن آن در آینده جلوگیری شود. همچنین با استفاده از آن‌ها می‌توانید برنامه‌های غیرضروری را حذف کنید و عملکرد سیستم خود را در دست بگیرید.

به دلیل محبوبیت، سیستم عامل ویندوز از طیف گسترده‌ای از ابزارها پشتیبانی می‌کند که به راحتی کار شما در زمینه‌ی بهینه سازی کمک می‌کنند. بنابراین در این نوشتار به بهترین بهینه‌سازها برای رایانه‌ی شخصی ویندوزی نگاه می‌کنیم.

۱. CleanMyPC

CleanMyPC یک نرم‌افزار بهینه سازی سیستم ویندوزی است که سه ابزار مختلف پاکسازی کامپیوتر، حذف برنامه‌ها و تعمیر رجیستری را در یک واحد به شما ارائه می‌دهد.

پس از نصب و اجرای CleanMyPC، این برنامه کل رایانه‌ی شما را اسکن می‌کند تا همه‌ی فایل‌های ناخواسته را پیدا و سپس پاک کند و عملکرد لحظه‌ای سیستم شما را بهبود ببخشد.

علاوه بر این، تعمیر و پاکسازی رجیستری این برنامه به شما کمک می‌کند تا تنظیمات قدیمی یا خراب رجیستری را حذف کنید تا سیستم عامل بهتر کار کند و طوری به سلامت سیستم کمک می‌کند که گویی دستگاه جدیدی است که تازه از بازار خریده‌اید.

این نرم‌افزار ابزارهای مرتبط دیگری را هم شامل می‌شود که با کمک آن‌ها به روان‌تر شدن ویندوز کمک می‌کند، برای نمونه:

1.ابزاری برای مرتب و حذف اکستنشن‌ها یا افزونه‌های غیر ضروری در رایانه.
2.با پاک کردن کوکی‌های مرورگر و سایر داده‌ها می‌تواند از حریم خصوصی آنلاین شما محافظت کند.
3.فایل‌های هایبرنیت را حذف می‌کند.
4.ابزاری برای مدیریت برنامه‌های استارت‌آپ تا از بالا آمدن سریع ویندوز اطمینان حاصل کنید یا حافظه‌ای را که اشغال کرده‌اند، آزاد کنید.
این برنامه در دو نسخه‌ی رایگان و پولی موجود است.

۲. AVG TuneUp

دومین ابزار در این فهرست AVG TuneUp است. این برنامه تمام موارد غیرضروری و مشکلات عملکردی را از رایانه‌ی شما حذف می‌کند، فضای دیسک را بهینه می‌کند و سرعت رایانه‌ی شخصی را به‌طور قابل توجهی بهبود می‌بخشد.

این ابزار مجموعه‌ای از ابزارهای دیگر را در خود جای داده است که آن را به انتخابی مناسب برای بهترین لیست بهینه‌سازهای ویندوزی تبدیل می‌کند. در این‌جا تعدادی از آن‌ها را مرور می‌کنیم:

1.از پاک کردن کوکی‌ها و سایر داده‌ها در بیش از ۲۰ مرورگر از جمله فایرفاکس، کروم، اپرا و غیره پشتیبانی می‌کند.
2.پاک‌کننده‌ی عمیق برای خلاص کردن رایانه از فایل‌های نصبی، نسخه‌های پشتیبان قدیمی، فایل‌های سیستمی موقت و غیره.
3.قابلیت به‌ورزرسانی خودکار برنامه برای ویندوز.
4.قابلیت غیرفعال‌سازی دادن برنامه‌هایی که منابع پس‌زمینه‌ی ویندوز را به تنهایی خالی می‌کنند.

این‌ها و چند ویژگی دیگر AVG TuneUp را به ابزاری مفید برای نگهداری در میان نرم‌افزارهای شما تبدیل می‌کند.

این نرم‌افزار نسخه‌ی رایگان ندارد اما می‌توانید از دوره‌ی آزمایشی ۷ روزه‌ی آن استفاده کنید.

۳. CCleaner

 

در طول این سال‌ها مطالب زیادی درباره‌ی CCleaner گفته و نوشته شده است. گاهی برخی آن را مورد تمسخر قرار می‌دهند و همه چیز از غیرقابل اعتماد گرفته تا بدافزار به آن می‌گویند و اعلام می‌کنند که بهتر است زودتر حذف شود. در حالی که در خیلی منابع هم به‌عنوان یکی از بهترین ابزارهای بهینه سازی برای رایانه‌های شخصی ویندوزی معرفی شده است.

بنابراین، چه باید کرد؟ خب در حقیقت هرچند نظرات درباره‌ی نرم‌افزارها می‌توانند به اندازه‌ی افرادی که آن‌ها را می‌نویسند، متنوع و مبهم باشند، اما نادیده گرفتن داده‌های تجربی دشوار است.

وقتی به اعداد نگاه می‌کنید، به‌خوبی مشخص می‌شود که CCleaner همان کاری را که می‌گوید انجام می‌دهد، و به همین دلیل است که پیوسته کاربران از آن برای بهینه‌سازی رایانه‌ی شخصی استفاده می‌کنند و این برنامه به یکی از ابزارهای بهینه‌سازی با بیشترین دانلود تبدیل شده است.

پس از نصب نرم‌افزار و راه‌اندازی آن، درست در منوی اصلی PC Health Check را پیدا خواهید کرد. قابلیتی است که اسکن رایانه را اجرا می‌کند و چهار ناحیه‌ی مختلف از رایانه‌ی شما را پوشش می‌دهد که عبارتند از:

 

1.سرعت
2.امنیت
3.حریم خصوصی
4.فضای ذخیره‌سازی

تنها کاری که باید از آنجا انجام دهید این است که از صفحه‌ی اصلی نرم‌افزار روی Scan PC کلیک کنید تا شروع به اسکن ویندوز شما کند.

گزینه‌ی بعدی Custom Clean است که به شما امکان می‌دهد نحوه‌ی تمیزکاری قسمت‌های مختلف رایانه‌ی شخصی ویندوزی خود را سفارشی کنید. این بخش، از برنامه‌های مایکروسافت گرفته تا بسیاری از برنامه‌های دیگر را به‌صورت اختصاصی پوشش می‌دهد.

CCleaner هم در دو نسخه‌ی رایگان و پریمیوم عرضه می‌شود. اگرچه نسخه‌ی رایگان هم ویندوز شما را به خوبی پاکسازی می‌کند، اما نسخه‌ی پولی ویژگی‌های اضافی دیگری مانند نظارت لحظه‌ای، حفاظت از حریم خصوصی، به‌روزرسانی نرم‌افزار، پاکسازی برنامه‌ریزی شده و غیره را هم ارائه می‌دهد.

 

۴. Restoro

 

Restoro در فهرست بهترین ابزارهای بهینه‌سازی رایانه‌های شخصی ویندوزی رتبه‌ی چهارم را دارد. این برنامه یک ابزار همه کاره است که به شما کمک می‌کند مشکلات ویندوزی خود را برطرف کنید.

همچنین ویژگی‌های مفید دیگری مانند تعمیر فایل‌های خراب رجیستری، بازیابی فایل‌های سیستمی خراب، حذف بدافزارها و بازیابی فایل‌های DLL خراب را ارائه می‌دهد.

این برنامه به‌صورت آزمایشی برای کاربران جدید در دسترس است تا ابتدا ویژگی‌های آن را آزمایش کنند و سپس نسخه‌ی پریمیوم را تهیه کنند.

هنگامی که پس از نصب، برای نخستین بار Restore را اجرا می‌کنید، برنامه به‌طور خودکار شروع به اسکن رایانه‌ی شما برای شناسایی هر گونه مشکل می‌کند.

بسته به فایل‌های موجود در رایانه‌ی شخصی شما، این اسکن می‌تواند از چند دقیقه تا حدود نیم ساعت طول بکشد.

 

۵. IOBit Advance SystemCare

Advance System Care از شرکت IOBit یکی دیگر از ابزارهای همه‌کاره است که می‌تواند رایانه‌ی ویندوزی شما را تمیز کند، سرعت ببخشد و از آن محافظت کند.

همه‌ی این‌ها در عرض چند دقیقه قابل انجام است.

جدا از ویژگی‌های ساده‌ای که این نرم‌افزار برای تمیز کردن یا پاکسازی در اختیارتان قرار می‌دهد، ویژگی‌های دیگری هم وجود دارند که این برنامه را به انتخاب خوبی برای کاربران ویندوز تبدیل می‌کند:

 

1.به شما امکان می‌دهد تنها با یک کلیک، درایورهای مختلف رایانه‌ی شخصی ویندوزی خود را به‌روز کنید.
2.بیش از ۳۰ عیب‌یاب مختلف به رفع کندی رایانه‌ی شخصی کمک می‌کند.
3.با ابزارهای امنیتی به‌روز مانند WebGL یا Audio Fingerprint Protections جلوی آسیب‌پذیری‌های حریم خصوصی را می‌گیرد.
4.عملکرد سیستم را به‌صورت لحظه‌ای بررسی و اطلاعات مربوطه را در صورت لزوم اعلام می‌کند.

 

علاوه بر این، اگرچه این ابزار ادعا می‌کند که دارای یک سیستم پاکسازی با پشتوانه‌ی هوش مصنوعی است، اما مانند بسیاری از موارد مرتبط با هوش مصنوعی در صنعت فناوری فعلی، به‌نظر نمی‌رسد که یک کاربرد واقعی هوش مصنوعی در آن استفاده شده باشد.

این ابزار برای ویندوز ۱۰ و ۱۱ در نسخه‌های رایگان و پولی دردسترس است.

به این توجه داشته باشید که نیازی نیست پاکسازی و اجرای ابزارهای بهینه‌سازی روی ویندوز روندی پیچیده باشد.

بنابراین امیدواریم ابزارهایی که به آن‌ها اشاره شد، کاملا این موضوع را به شما ثابت کنند و بتوانید پس از استفاده از آن‌ها کار با سیستمی روان را تجربه کنید.

البته، ابزارهای کاربرید شخص ثالث برای کاربران ویندوز چیز جدیدی نیستند، و موارد بیان شده، تنها نمونه‌ی کوچکی از ابزارهای موجود است.

برای مثال پیش از این هم راهنماهای بسیاری را درباره‌ی عیب‌یابی ویندوز یا بهترین راهکارهای پاکسازی ویندوز معرفی کرده‌ایم که مطالعه‌ی آن‌ها می‌تواند به شما برای داشتن یک سیستم تمیز و پرسرعت کمک کند.

 

منبع: Make Use Of

.cache مرورگر یا حافظه پنهان چیست؟

 

ترک یک پاسخ

منو نزدیک

راه های ارتباطی

آدرس: مشهد، بلوار قرنی، چهارراه مجد، مجتمع ضامن آهو، طبقه 7+، واحد 702
شماره تماس: 9150060027 - 09931726431