فریم ورک لاراول چیست؟
فریم ورک لاراول یا Laravel یک فریم ورک وب رایگان و اوپن سورس برای زبان برنامه نویسی PHP و توسط Taylor Otwell ساخته شده است. این فریم ورک برای توسعه برنامه های وب، با الگوی معماری MVC و بر مبنای بر Symfony در نظر گرفته شده است.
لاراول امکان توسعه برنامه های تحت وب را آسان و سریع کرده است و با کدنویسی زیبا و خلاقانه ای که دارد بسیار انعطاف پذیر است. در این فریم ورک می توان عملکرد بسیاری از بخش ها را بدون نیاز به تغییر در کدهای اصلی تغییر داد.
شاید ابتدا برای شما این سوال پیش بیاید که فریم ورک چیست؟ فریم ورک یا Framework در لغت به معنی چارچوب است. فریم ورک برنامه نویسی مجموعه ای از کتابخانهها. استانداردها. دیزاین پترنها و قوانین کدنویسی است که در بستر یک چارچوب نرم افزاری در اختیار توسعه دهندگان و برنامه نویسان قرار میگیرد. فریم ورک های متعددی برای انواع زبانهای برنامه نویسی مختلف توسعه داده شده است. هر یک از این فریم ورکها برای هدفی خاص ایجاد شدهاند. برای مثال فریم ورکهای CodeIgniter ,Symfony ,Zend ,Phalcon CakePHP و Yii که جزو برترین فریم ورکهای زبان PHP بعد Laravel میباشند.
لاراول یکی از این فریم ورک ها میباشد که در مدت زمان کوتاه تری نسبت به سایر رقبا توانست محبوبیت زیادی در میان توسعه دهندگان زبان PHP بدست آورد.
با سایت آکادمی همراه باشید تا اطلاعات بیشتری راجع به این فریم ورک محبوب بدست آورید.
تاریخچه لاراول
Laravel توسط سر تیلور اتول به عنوان تلاشی برای جایگزینی عالی برای چارچوب قدیمیتر PHP با نام CodeIgniter ایجاد شد. دلیل این امر این بود که CodeIgniter ویژگیهای فوق العادهای مانند پشتیبانی از احراز هویت داخلی مشتری و مجوز مناسب کاربر را ارائه نکرده است.
در نهم ژوئیه ۲۰۱۱، Laravel اولین نسخه بتا خود را منتشر کرد و بعداً در همان ماه، Laravel 1 منتشر شد. به غیر از تأیید هویت، لاراول همچنین از پشتیبانی محلی، نمایشها، مدیریت نشستها، مسیریابی، درخواست به کنترل کننده خاص و سایر ویژگیهای شگفت انگیز برخوردار است.

امکانات فریم ورک لاراول
موتور قالب
چارچوب Laravel برای قالبهای سبک وزن داخلی که میتواند برای ایجاد پوستههای شگفت انگیز با استفاده از محتوای پویا مورد استفاده قرار گیرد، مشهور است. علاوه بر این، چندین ویدجت را شامل میشود که کد CSS و JS را با ساختارهای مستحکم ترکیب میکند. قالبهای لاراول به صورت خلاقانهای طراحی شدهاند تا طرحهای ساده و پیچیدهای با بخشهای مشخص ایجاد کنند.
پشتیبانی از معماری MVC
Laravel از الگوی معماری MVC پشتیبانی میکند که باعث میشود منطق کسب و کار و لایههای مختلف از هم جدا شود. الگوی MVC لاراول دارای توابع داخلی زیادی است. این الگو عملکرد برنامه را بهبود میبخشد و امنیت و همچنین مقیاس پذیری را افزایش میدهد.
Eloquent ORM (نقشه برداری رابطه ای شیء)
لاراول نقشه برداری رابطهای (ORM) را ارائه میدهد که شامل پیاده سازی ساده PHP Active Record است. این امر به توسعه دهندگان برنامه وب اجازه میدهد برای نمایش دادههای پایگاه داده به جای نوشتن کد SQL، با زبان PHP بنویسند. ORM نسبتاً سریعتر از سایر چارچوبهای PHP است.
امنیت
فریمورک لاراول امنیت وب بسیار قوی را ارائه میدهد. لاراول از مکانیسم رمز عبور hashedاستفاده میکند. بنابراین رمز عبور هرگز به عنوان متن رمز نشده در دیتابیس ذخیره نمیشود. همچنین از “الگوریتم Bcrypt Hashing” برای تولید رمز عبور رمزگذاری شده استفاده میکند. علاوه بر این، این چارچوب توسعه وب PHP از عبارات آماده شده SQL استفاده میکند، که جلوگیری کننده از حملات Injection SQL می باشد.
محیط کدنویسی اختصاصی Artisan:
چارچوب Laravel یک ابزار خط فرمان داخلی به نام Artisan دارد که به خودکارسازی بیشتر کارهای تکراری و خستهکنندهی برنامهنویسی کمک میکند. این ابزار میتواند برای ایجاد ساختار پایگاه داده نیز مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین Artisan یک سیستم مدیریت دیتابیس بسیار آسان نیز است. علاوه بر این، می تواند فایلهای اصلی MVC را از طریق خط فرمان ایجاد کرده و همچنین تنظیمات مربوطه آنها را مدیریت کند. Artisan حتی به توسعهدهندگان کمک میکند تا دستورات خود را ایجاد کرده و در صورت لزوم از آنها استفاده کنند.
کتابخانهها و ماژولار بودن
لاراول مجهز به کتابخانههای از پیش نصبشده شیگرا و ماژولار است که در بسیاری از چارچوبهای دیگر PHP در دسترس نیست. به عنوان مثال، یک کتابخانه تأیید هویت که به راحتی قابل اجرا است و دارای امکان چککردن کاربران فعال، هک کردن Bcrypt، بازنشانی گذرواژه و رمزگذاری است. علاوه بر این، این فریم ورک به ماژولهای فردی تقسیم میشود که تسهیل توسعهی برنامه های وب ریسپانسیو و ماژولار را تسهیل میکنند.
سیستم مهاجرت بانک اطلاعاتی
سیستم مهاجرت لاراول به تغییر ساختار پایگاه داده برنامه وب، بدون ایجاد مجدد در هر بار تغییر کد، کمک میکند. به دلیل این ویژگی، خطر از دستدادن دادهها بسیار کم است. این کار، امکان تغییر ساختار پایگاه داده را فراهم میکند. همچنین در استفاده از کد PHP به جای SQL نیز کمک کننده است.
تست واحد (Unit-Testing)
امروزه Laravel به دلیل روشی که آزمایش واحد (Unit-Testing) را تسهیل میکند، یک چارچوب برتر برای توسعهدهندگان برنامه وب است. این فریم ورک قادر است چندین تست واحد را اجرا کند تا اطمینان حاصل شود که تغییرات جدید انجام شده توسط توسعه دهنده، برنامه وب را به طور غیرمنتظره خراب نمیکند. در حالت ایده آل، برنامههای وب مستقر در لاراول قادر به انتشار پایدار هستند زیرا در مورد خرابیهای شناختهشده دقت میکنند. همچنین نوشتن تستهای واحد را برای توسعه دهندگان آسان میکند.
مزایای فریم ورک لاراول
- Laravel بهترین چارچوب PHP با تعداد زیادی از ابزارهای مختلف است.
- ویژگی اصلی لاراول این است که یادگیری آن آسان است. مستندات کاربر کامل است و در سادهترین شکل آن است. درک آن نیز به اندازه کافی مناسب است.
- لاراول یک ساختار کنترلکننده MVC یا Model View را فراهم میکند. ساختار آن از هر نوع فرم معماری که در آن تمام کدهای PHP و همچنین کد HTML در یک جا نوشته میشوند، جلوگیری میکند.
- پشتیبانی از ORM یا Object Relation Mapping : این سرویس دیگری است که به منظور خودکارسازی و انتزاع بخشی مدل ارائه میشود. موتور ORM ایجاد هر نوع بانک اطلاعاتی رابطهای را آسان میکند.
- مدیریت صف: لاراول یک فرایند عالی برای چکیدهسازی کارهای غیرضروری و قرار گرفتن آنها در پشت صحنه فراهم میکند. این کار باعث میشود زمان پاسخ به کاربر بسیار سریع تر شود.
- Laravel پشتیبانی داخلی را برای برنامه Redis ارائه میدهد.
- لاراول راهی ساده برای هر نوع تزریق وابستگی فراهم می کند. این یک محیط آزمایش آسان را ارایه میدهد و همچنین میتواند برای بارگذاری وابستگیها خودکار شود.
- Bundles and Composer، تعدادی بسته نرم افزاری را برای سیستم ماژولار و همچنین وابستگیهای آن فراهم میکند. ماژولار بودن همراه با استفاده مجدد از کد بدون دردسر زیاد باعث می شود برنامههای وب سریع اجرا شوند.
- Laravel الزامات برنامههای اصلی وب را برآورده میکند.
معایب لاراول
- Laravel یک چارچوب سبک وزن است، بنابراین در مقایسه با Django و Ruby از پشتیبانی داخلی کمتری برخوردار است. این مشکل، با ادغام ابزارهای خارجی قابل حل است. اما برای وبسایتهای بزرگ یا سفارشی، میتوانند خستهکننده و پیچیده شوند.
- همه پرونده های اصلی لاراول در فضای نام Larara قرار دارند در حالی که پروندههای اصلی دیگر از فضای نام اصلی (\) استفاده نمیکنند. این میتواند توسعهی کلاسهای طولانی را کمی سختتر کند. این یک مساله بزرگ نیست و بسیاری از توسعهدهندگان نگران این موضوع نخواهند بود.
- Laravel به عنوان یک چارچوب جدید، به اندازه بسیاری از چارچوب های دیگر بالغ نیست.
- توسعه دهندگان آماتور هنگام گسترش کدها و کلاسها با مشکلاتی روبرو میشوند.
- برای سیستمهای قدیمی، مهاجرت به لاراول کار سادهای نیست.
- پیچیدگی بسیاری از روش های موجود در روند مسیریابی معکوس