برندسازی یا برندینگ موضوعی است که قصد داریم در این مقاله به توضیح مختصری از آن بپردازیم. با سایت آکادمی همراه باشید.
برندسازی چیست؟
برندسازی فرآیند معنا بخشیدن به یک شرکت، محصول و یا خدمات با ایجاد و شکل دادن به یک برند در ذهن مصرف کننده است.
به زبان سادهتر، چیزی که کسب و کار شما برای عبور از شلوغیها و جلب توجه مشتری نیاز دارد، برندینگ است. در واقع برندسازی دقیقا چیزی است که یک کسب و کار برای تمایز، تاثیر گذاری و پیشرفت به آن نیاز دارد.
ضرورت برندسازی یا برندینگ (Branding)
ضرورت داشتن برند از این روست که با توجه به حرکت جوامع مصرفی به سمت مدگرایی، در اختیار داشتن برند یا نامهای تجاری معتبر یکی از راهکارهای ایجاد تمایز و شخصیت به شمار میرود.
اهمیت برند برای مشتری بواسطه دانش مشتری از برند ایجاد شده، که بواسطه تعدادی از عوامل ناشی میشود. اما شاید دو مورد زیر مهمترین آنها باشند:
- عمق برند: یا به عبارتی اولویت ذهنی مشتری در انتخاب برند در میان سایر برندهای مشابه. بطور مثال بسیاری از افراد پس از شنیدن کلمه نوشابه در ذهنشان بلافاصله Coca Cola تداعی میشود.
- گستردگی برند: هرچه رابطه مشتری با برند پیچیدهتر باشد، فرصت ساخت وفاداری بلند مدت نیز بیشتر است. همانند شرکتهایی همچون Google و Amazon.
برندینگ چه افرادی را تحت تأثیر قرار میدهد؟
- مصرف کنندگان: هنگامیکه مصرفکننده در تصمیمگیری برای انتخاب تولیدکننده محصول مورد نظر دچار تردید میشود، برندینگ و برند در تصمیمگیری نهایی به او کمک میکند.
- کارکنان/سهامداران/همکاران: استراتژیهای صحیح برندینگ علاوه بر کمک به مشتریان در جهت تمایز قائل شدن بین محصولات و انتخاب در هنگام تردید، به شهرت برند نیز کمک میکنند. در واقع، برندینگ دامنه متنوعی از افراد، از مصرف کنندگان گرفته تا کارکنان، سرمایهگذاران، سهامداران، تأمینکنندگان و توزیعکنندگان را تحت تأثیر قرار میدهد. بهعنوان مثال، اگر یک برند را دوست نداشته باشید یا به مذاقتان خوش نیاید، بعید است که به کار کردن برای آن رغبتی داشته باشید. از طرف دیگر، اگر احساس مثبتی نسبت به برند داشته باشید به همکاری با آن اشتیاق خواهید داشت.

مزایای برندسازی
- آگاهی و توجه نسبت به کسبوکار را افزایش میدهد: مهمترین خاصیت برندینگ برای هر کسبوکار، افزایش آگاهی مردم و معروفیت کسبوکار است.
- ارزش کسبوکار را بالا میبرد: برندینگ با شناساندن هرچه بیشتر و تقویت جایگاه برند، آن را به فرصت جذابتری برای سرمایهگذاری تبدیل میکند.
- باعث جذب مشتریان جدید میشود: برندینگ باعث مثبتتر شدن هر چه بیشتر برداشت و تداعیات مردم نسبت به برند میشود و با تقویت حس اعتماد مردم احتمال خرید و ارجاع دیگران را افزایش میدهد.
- عاملی در جهت تقویت رضایتمندی و افتخار کارکنان به کسبوکار است: طبیعتاً شخصی که برای برندی کار میکند که شناختهشدهتر است و مردم بیشتر به آن علاقهمند هستند، رضایت و علاقه بیشتری نسبت به کار خود دارد. این رضایت به نوبه خود باعث ایجاد حس تعلق و اشتیاق به کار و در نتیجه، افزایش بهره وری میشود.
جمع بندی
برندسازی شامل مباحث و مفاهیم مختلفی چون جایگاهیابی و جایگاه سازی برند (Brand Positioning)، نام گذاری، انتخاب رنگ و طراحی هویت( لوگو، آرم و…)، توسعه، ارزش و… میباشد.
امیدواریم این مقاله به درک واضحتری از معنای برندینگ (Branding) یا برندسازی شما کمک کرده باشد.