تصویربرداری صنعتی از محصول در مشهد
عکاسی محصول همانند ویترین یک مغازه است. دنیایی که امروزه ما در آن زندگی می کنیم دنیای تصویر است. مشتری زمانی وارد یک فروشگاه می شود که محصولی در ویترین نظر او را جلب کرده باشد. به همین صورت، اگر توجه مشتری بعد از دیدن عکس محصولات در سایت فروشگاهی تان یا صفحه شما در فضاهای مجازی مثل اینستاگرام جلب شد، آنگاه به دنبال وسیله مورد نیاز خود گشته و سپس محصول شما را برای خرید انتخاب می کند. این مهمترین دلیل عکاسی از محصول در تجارت الکترونیک است. در این مطلب سعی داریم به بیان آن بپردازیم و بگوییم که چرا عکاسی از محصول اهمیت دارد؟
چرا عکاسی از محصول اهمیت دارد؟
تصویربرداری محصول از چند نظر اهمیت دارد که برخی از آن ها شامل موارد زیر است.
- توجه مشتری و ماندگاری او در کسب و کار
- تعامل با مشتری
- ابزار فروش
انواع عکاسی محصول
عکاسی حرفه ای از محصولات نیاز به دانش، نیروی انسانی مناسب و تجهیزات کافی دارد. بعضی از دسته بندی های خاص محصولات، هزینه بیشتری خواهند داشت. زیرا برای عکاسی از آن ها نیاز به تجهیزات بیشتری است. مثل عکاسی از تجهیزات الکترونیکی یا وسایل نقلیه جاگیر مانند دوچرخه یا عکاسی از تجهیزات پزشکی بیمارستانی.
از طرف دیگر محصولاتی که چند لایه هستند ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند.
پس اگر بخواهیم انواع عکاسی محصول را به صورت خلاصه دسته بندی کنیم، مجبوریم دسته بندی های متفاوتی درست کرده تا بتوانیم برای آن ها تصمیمات مناسب بگیریم. فاکتورهای لازم برای دسته بندی عکاسی محصولات به صورت زیر خلاصه می شود:
تعداد سوژه در یک عکس
- تکی
- گروهی( مانند گروهی از عینک ها)
اندازه محصول
- اندازه نرمال مانند عکاسی از لیوان یا گلدان
- سایز بزرگ مانند عکاسی از وسایل نقلیه
- مقیاس های کوچک که نیاز به عکاسی ماکرو همراه با جزئیات می باشد، مانند عکاسی زیورآلات
- عکاسی در قیاس که معمولا برای نشان دادن قیاس اندازه بین دو محصول استفاده می شود.
هدف استفاده از عکس
- بسته بندی محصولات
- عکاسی 360 درجه برای نشان دادن تمام جوانب محصول
هدف استفاده از محصول
- محصولات آویزی، مانند لوسترها
- مانکن ها، برای عکاسی از لباس و پوشاک
- تصویربرداری ساده از محصول در استودیو برای محصولات کوچک
- عکس گرفتن از محصولاتی با پس زمینه سفید و روشن
- برای اینستاگرام و صفحات اجتماعی


تفاوت تصویربرداری صنعتی و تبلیغاتی
تصویربرداری صنعتی و تبلیغاتی چه تفاوتی دارد؟ این دو نوع روش عکاسی در واقع یک هدف را دنبال میکنند و آن هم بازاریابی و تجارت است. ولی هر دو مورد نگاه متفاوتی به نحوه معرفی و نمایش محصول به کاربر دارند.
امروزه میتوان گفت که رونق اکثر کسبوکارهای مجازی مدیون عکاسی تبلیغاتی است. تصاویری که در این روش عکاسی ایجاد میشوند، بایستی به جذابترین شکل، محصول را به کاربر نمایش دهند. عکاسی تبلیغاتی یک زیرشاخه از تصویربرداری صنعتی بوده و تقریباً نیازمند تخصص و خلاقیت بیشتری دارد.
عکاس در این شاخه سعی میکند با کنار هم قراردادن المانهای مختلف و تنظیم نور و رنگ، به اغواکنندهترین حالت ممکن محصولات را به کاربر نمایش دهد. بیشترین کاربرد این تصاویر نیز در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام است.
در تصویربرداری صنعتی برخلاف نوع تبلیغاتی، هدف فقط نمایش سوژه و محصول در بهترین حالت ممکن است. عکاس برای گرفتن تصاویر صنعتی بایستی مهارت کافی را در ایجاد نورپردازی مناسب و تمرکز دوربین بر روی سوژه را داشته باشد. یکی از مثالهای واضحی که میتوان برای این روش عکاسی زد، تصاویری هستند که دارای بکگراند سفید بوده و بدون هیچ المان کمکی فقط بر روی سوژه اصلی تمرکز دارند.
اگر از نگاه احساسی بخواهیم این دو روش عکاسی را بررسی کنیم، باید گفت که عکاسی تبلیغاتی یک داستان را به نمایش میگذارد. ولی در نوع صنعتی شاهد توقف سوژه و نمایش یک المان خاص هستیم. هدف هر دو مورد فروش محصول است. ولی بایستی در مکانی مناسب به کاربران نمایش داده شوند.
سخن آخر
در عکاسی صنعتی به کاربر تمامی جزئیات محصول بهصورت کامل نشان داده میشود. همچنین تمرکز فقط بر روی سوژه خواهد بود. ولی در روش تبلیغاتی یک احساس نیاز در کاربر ایجاد شده و با روشهای خلاقانه به کاربر گفته میشود که جای این محصول در کنار شما خالی است.
همچنین در تصاویر صنعتی هیچ المان خاصی به جز خود محصول در عکس به کار برده نمیشود تا ذهن کاربر فقط بر روی دیدن محصول تمرکز کند. ولی در عکاسی صنعتی شاهد عناصر کمکی برای خلاقیت بیشتر و ایجاد انگیزه خرید در کاربر هستیم.
امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد.