در ابتدا باید بدانیم اپلیکیشن چیست و به چه معناست. سپس به بررسی طراحی اپلیکیشن و چیستی آن بپردازیم. اپلیکیشن ها در واقع نرم افزارهای مربوط به گوشی های هوشمند هستند. درست مانند نرم افزارهای مربوط به کامپیوتر و ویندوز! به تمام مراحل طراحی گرافیکی، نوشتن کد تا اولین نسخه برای تست، طراحی اپلیکیشن می گویند. حال می خواهیم با مراحل طراحی اپلیکیشن بیشتر آشنا شویم. تا پایان مقاله با سایت آکادمی همراه باشید.
طراحی اپلیکیشن چگونه است؟
اول – استراتژی
اولین گام در طراحی اپلیکیشن مشخص کردن استراتژی تبدیل ایده به یک اپلیکیشن موفق است. در این فاز موارد زیر اینجام میشود:
- شناسایی کاربران اپلیکیشن
- تحقیق درباره رقبا
- تعیین اهداف و مقصود اپلیکیشن
- انتخاب پلتفرم موبایلی مناسب اپلیکیشن
هزینه طراحی اپلیکیشن میتواند از چند میلیون تا چند صد میلیون متفاوت باشد. تعیین استراتژی میتواند به تمرکز شما روی ایده اپلیکیشن کمک کند.
دوم – تجزیه و تحلیل و برنامه ریزی
در این هنگام، ایده اپلیکیشن شما شروع بع شکل گرفتن می کند و به حالت یک پروژه طراحی اپلیکیشن تغییر می کند. تجزیه و تحلیل و برنامه ریزی با تعیین موقعیت های استفاده کاربر از اپلیکیشن و به دست آوردن ریز به ریز ملزومات کاربردی اپلیکیشن به دست می آید.
بعد از مشخص شدن نیازها و ملزومات اپلیکیشن،یک نقشه راه محصول تدوین کنید. این به معنای اولویت بندی نیازهای اپلیکیشن و دسته بندی آنها دراهداف تحویلی زماندار است.
قسمتی از فاز برنامه ریزی، پیدا کردن مهارت های مناسب برای اجرای اپلیکیشن است.برای مثال اندروید و iOS از دو تکنولوژی متفاوت برای راه اندازی استفاده می کنند.
آیا اسمی برای اپلیکیشن خود انتخاب کرده اید؟ نام اپلیکیشن باید مانند نام دامنه وب سایت در استور های اپلیکیشن منحصر به فرد باشد. در همه اپ استورها جست و جو کنید تا اسم انتخابیتان قبلا ثبت نشده باشد.
سوم – طراحی UI و UX
هدف از این بخش طراحی اپلیکیشن، ارائه یک تجربه کاربری بدون دردسر و مناسب و با ظاهری بی ایراد است. موفقیت یک اپلیکیشن به چگونگی راحتی استفاده کاربران از قابلیت ها و بخش های مختلف آن بستگی دارد. طراحی UI و UX با هدف خلق رابط کاربری بصری، کاربر محور و با دارای ارتباط پویا با کاربر است. در حالی که طراحی بصری خوب اپلیکیشن باعث پذیرفته شدن آن در دید اول می شود، داشتن تجربه کاربری (UX) مناسب هم باعث درگیری بیشتر کاربر با اپلیکیشن شما خواهد شد.
چهارم – توسعه اپلیکیشن
در این بخش هم برنامه ریزی بخشی جدا نشدنی از روند کار شماست. قبل از شروع روند توسعه و برنامه نویسی کارهای زیر لازم است:
- تعیین معماری فنی
- ایجاد بسته ی فناوری های مورد استفاده
- تعریف نقاط سنجش پروژه (Milestone)
یک پروژه اپلیکیشن عادی از سه بخش یکپارچه تشکیل شده: بک اند و سرور(backend)، APi و فرانت اند (Frontend) .
بکاند و سرور
این بخش شامل پایگاه داده یا همان دیتابیس و موارد مورد نیاز سمت سرور برای کارایی قابلیت های اپلیکیشن است. اگر از یک پلتفرم بکاند آماده استفاده می کنید اصلاحات طبق نیاز شما برای پروژه ضروری خواهد بود.
APi) application programming interface)
ای پی آی متدی مدرن برای ارتباط بین اپلیکیشن و بکاند (سرور) است.
فرانتاند (Frontend)
فرانت اند اپلیکیشن نهایی (Native) بر روی موبایل است که کاربر نهایی می تواند از آن استفاده کند. در اگثر اپلیکیشن ها از تجربه کاربری پویا استفاده شده که از api و بک اند برای مدیریت داده ها استفاده می کند.اپلیکیشن هایی که بدون اینترنت کار می کنند به سیستم ذخیره سازی داده ها در خود گوشی مجهزند.
برای برنامه نویسی خود اپلیکیشن باید از زبان های مربوط به همان سیستم عامل استفاده کنید. برای گوشی های اپل از زبان objective-c و swift استفاده می کنیم. و برای گوشی های اندرویدی هم از زبان جاوا و گاها از کاتلین استفاده می شود.
تکنولوژی های موبایل امروزه با نسخه های پلتفرم ها سریع تر از قبل پیشرفت می کنند. به همین جهت هر چند ماه دستگاه های موبایلی جدید معرفی می شوند. با تغییر سریع دستگاه ها و بستر های موبایلی، چابکی کار و توسعه در بازار اپلیکیشن های موبایلی یه ضرورت به حساب می آید. اگر زمان انتشار در بازار برای شما اولویت است، از متد توسعه چابک (agile) استفاده کنید. این متد ضامن انتشار مکرر و با کارایی کامل اپلیکیشن ها و نسخه های بروز شده از پروژه شماست. تعیین نقاط عطف(milestone) به عنوان بخشی از مسیر توسعه با نتد چابک پشتوانه توسعه اپلیکیشن موبایلی شما در آپدیت های مکرر و جدید می باشد.
با کامل شدن و رسیدن به هر نقطه، وظیفه انجام شده آن تحویل تیم تست می شود تا از نظر فنی بررسی شود.
پنجم – گسترش و پشتیبانی
برای منتشر کردن یک اپلیکیشن لازم است آن را در اپ استورهای مخصوص هر سیستم عامل ثبت کنیم. برای اپل در “اپ استور” و برای اندروید در “گوگل پلی استور” نیاز به داشتن حساب کاربری توسعه دهنده دارید.
انتشار اپ در این فروشگاه ها نیاز به داده های زیر از اپلیکیشن شما وجود دارد:
- عنوان اپلیکیشن
- توضیحات
- دسته بندی
- کلمات کلیدی
- آیکان یا لوگو
- اسکرین شات از اپلیکیشن
بعد از ثبت اپلیکیشن در اپ استور اپل اپ های ios در روند بررسی قرار می گیرند. این روند می تواند از چند روز تا چند هفته بسته به میزان دقت در رعایت کردن مقررات ساخت اپلیکیشن که اپل ارائه کرده طول بکشد. اگر اپلیکیشن شما نیاز به ورود کاربر دارد، باید یک حساب کاربری تستی در اختیار اپل قرار دهید.
در پلی استور گوگل روندی برای بررسی اپلیکیشن ها وجود ندارد و اپ ها چند ساعت بعد از ثبت در فروشگاه قرار داده میشوند.
بعد از حضور اپلیکیشن خود در این فروشگاه ها کارکرد و رفتار آن را با سیستم های آمارگیری و تجزیه و تحلیل زیر نظر بگیرید. مرتب گزارشات خرابی و مشکلاتی که از سوی کاربران مخابره می شود را رصد کنید.
کاربران را به فرستادن بازخورد و نظر درباره اپلیکیشن خود تشویق کنید. پاسخگویی پشتیبانی سریع برای کاربر نهایی و بهبود بخشیدن مداوم اپلیکیشن برای تداوم درگیری کاربر با اپ حیاتی است. بر خلاف وب که آپدیت ها آنی روی آن اثر می گذارند، در اپلیکیشن ها هر به روزرسانی نیازمند همان روند بررسی است که در انتشار اولیه نیز با آن برخورد دارید.
جمع بندی
طراحی اپلیکیشن یک کار تیمی، گسترده، دقیق و البته بسیار مهم است که میتواند شما را در اجرایی کردن ایده هایتان کمک کند. در این مقاله سعی کردیم بطور مختصر مراحل ساخت اپلیکیشن را شرح دهیم. از همراهی تان با سایت اکادمی سپاسگذاریم.